>

Proeverijen

Tijdens de wijnproeverijen van Wijnzinnig ontdekt u welke wijnen u lekker vindt en hoe het komt dat de ene wijn anders smaakt dan de andere. Doel van de proeverijen is dat u iets leert over wijn en wijn maken, maar vooral dat u uw eigen smaak leert kennen en welke wijnen daar het beste bij passen. En het is natuurlijk een gezellig avondje uit! Onderstaand vindt u een paar voorbeelden van proeverijen en thema's.

Proeverij Après-ski

Oostenrijkse wijnen veroveren langzamerhand de rest van Europa. En terecht, want de Oostenrijkers laten zien dat er nog leven is na het anti-vries schandaal in de jaren ’70. Maar ook in de Zwitserse, Italiaanse, Franse en Duitse bergen worden prachtige wijnen gemaakt. Kom proeven en ontdek dat er meer is dan alleen glühwein en schnapps!

Proeverij Down Under

April is aspergemaand, en wat is lekkerder dan asperges in combinatie met een heerlijk glas sauvignon blanc of riesling? En voor een mooie wijn hoeven we allang niet meer persé in Frankrijk of Duitsland te zijn. Deze avond proeven we fantastische wit, rood, zoet en mousserend uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Proeverij La bella Italia

Italië is hét wijnparadijs voor veel wijnliefhebbers. Geen wonder, want hier komen veel verschillende, stuk voor stuk prachtige wijnen vandaan. Vanavond proeven we naast klassiekers zoals chianti en ripasso verrassende nieuwkomers uit bijv. Sicilië, Alto Adige en de Marche.

Korte wijncursus

In twee avonden verkennen we al proevend de belangrijkste wijngebieden en druivenrassen. Waarin verschillen wijnen uit de ‘Oude’ en de ‘Nieuwe’ wereld van elkaar? Wat doet houtrijping met wijn? Zijn dure wijnen altijd beter? Met tips over wijn serveren, bewaren en wijn-spijs combinaties.

Meeproeven?

Wilt u meedoen aan een proeverij? Meld u dan hier aan. De proeverijen vinden plaats in Nijmegen en omgeving en duren ongeveer 2,5 tot 3 uur. Tijdens de avond proeft u 8 tot 10 wijnen. Wilt u met een groep vrienden of collega's een eigen proeverij op locatie of over een bepaald thema? Laat het me weten!